Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Да се подмладим с... храна

Разбира се, всеки от нас иска да изглежда по-млад, да се чувства по-енергичен и годините да не бъдат препятствие пред пълноценния живот. Има редица свидетелства, че това е мечта на човека още от дълбока древност. Вече сме разказвали за опитите да се търси митичния фонтан на вечната младост през Средновековието. Съществуват какви ли не легенди и странни истории, свързани с това.

Ясно е, че /поне засега/ вечната младост съществува само в сферата на фантазиите. Но все пак има начини да поддържаме тялото си в по-добра форма, като добавим в менюто си някои полезни храни.

Зеленчуци

За ползата от зеленчуците е писано и говорено много. Все пак, нека припомним, че тази храна е полезна поне по няколко причини. В зеленчуците /особено зелените, като спанак, броколи, брюкселско зеле, лапад и др./, се съдържа голямо количество антиоксиданти, които подпомагат по-доброто функциониране на организма и метаболизма. Антиоксидантите добавят и енергия и се смята, че са полезни и при онкологични заболявания. В зеленчуците има вещества, които са полезни за костите. Тези храни съдържат и така нужните на организма калций и селен.

Чрез зеленчуците можем да си набавим и редица витамини, които също ни правят по-жизнени. Не случайно редица специалисти ги определят като една от подмладяващите храни.

Риба

В рибата се съдържат изключително ценните Омега-3 мастни киселини, които не се произвеждат от организма ни, но са ни много нужни. В рибата има фосфор, желязо и калций, които осигуряват по-добра защита на съдовата ни система и по-добра циркулация на кръвта.

Рибата е особено полезна за мъжете, защото чрез нея могат да си набавят повече цинк. А, както е известно, този елемент е важен за мъжката сила и половата система.

Плодове

Още от деца знаем, че плодовете са отличен източник за набавянето на различни витамини. А това означава да сме бодри и жизнени. Ябълките помагат за съдовата система и съдържат витамин С, както и цитрусовите плодове. Черната боровинка е богата на антиоксиданти, поради което в последните години е особено търсена. Но изобилие от антиоксиданти има и в кайсията. Консумацията на този плод намалява нивата на лошия холестерол и предпазва от сърдечно-съдови заболявания, Изобщо, ако искаме да подмладим организма си, кайсиите трябва задължително да са на масата.

Зехтин

Макар у нас традиционно да използваме олиото, зехтинът през последните години се налага в кухнята ни все повече. И това се оказва доста добра тенденция, защото маслиновото масло съдържа много Омега-3 съставки. Ползите, които те носят за организма, са в различни посоки – подобряват зрението, поддържат сърдечно-съдовата система, придават блясък и здравина на кожата, и не на последно място, с тяхна помощ тонусът и настроението ни се подобряват значително. Не е случайност, че зехтинът е неизменна част от менюто на средиземноморските народи, които се славят със своето дълголетие.

Млечни продукти

Известно е, че т.нар. „бяла“ храна съдържа много калций. А той е важен не само за здравината на костите, но и за кожата ни. Освен това има добър ефект и по отношение на зъбния емайл. Така че към храните, които ни помагат да изглеждаме и да се чувстваме по-млади, спокойно можете да добавите млякото и сиренето.

Ядки

В ядките има голямо количество витамин Е, както и аминокиселини. Тази комбинация е много полезна за кожата. Витамин Е я предпазва от слънчевите атаки и я поддържа еластична. Обърнете спецално внимание на овесените ядки, бразилския орех и суровите бадеми.

Хранителният ни режим е изключително важен за това как се чувстваме и как изглеждаме. Но Иван Гарабитов има разработена и специална програма „Усещане за подмладяване“, която се прилага изключително успешно в Център Гарабитов.

 

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694