Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Бърза лятна диета - а дали е полезно?

През по-голямата част от годината сме засипани от задачи, бързане, нерви... И често хапваме нещо на крак, колкото да не припаднем, докато бързаме към поредната среща или предаваме поредната поръчка. И не се замисляме много-много какво ядем и как това ще се отрази на организма ни. Но ето че най-сетне идва и така чаканата лятна почивка. Да де, само че установяваме с неприятно чувство, че някак неусетно сме занемарили формата и банските от миналата година не ни стават. Изобщо, вместо да се отдадем на приятните летни емоции, изпадаме в депресия. Разбира се, първата ни мисъл е, че спешно трябва да отслабнем! И започваме да издирваме в интернет или от приятели някакви екстремни диети, които да ни вкарат поне малко в желаната форма. Но точно тук е моментът да си отговорим на въпроса – а добро ли е за нас това, което правим?

Разбира се, ако се подложим на глад или изключим от менюто си дадени храни, това може да доведе до известен моментен ефект. Т.е. да свалим няколко излишни килограма в рамките на броени дни. Само че е добре да знаем, че подобен род диети не са никак полезни. А и крият още една опасност – връщането на килограмите малко по-късно е почти гарантирано.

Вредите от бързите диети могат да се проявят по различен начин. Когато рязко лишим организма си от нужните му съставки, това често води до главоболие, липса на концентрация, нервност и безсъние. Особено опасно може да бъде, ако спрем да приемаме достатъчно витамини и желязо. Ще го забележим, когато кожата ни започне да се дехидратира, изгуби здравословния си цвят и стане отпусната, а ноктите ни започнат да се чупят лесно. Не бива да се учудваме, ако при сресване започнат да падат доста повече косми от обичайното. Всичко това са следствия от появата на хранителни дефицити. Те могат да доведат още и до запек или нередовен цикъл при жените. Ако лишаваме организма си от дадени съставки по-дълго, това може да има и доста по-трайни и неприятни ефекти.

Друг проблем на експресните нискокалорични диети е загубата на мускулна маса. Липсата на достатъчно енергия и вода отпускат тялото и губим в пъти повече от мускулатурата си. Намаляването на мускулната маса и на определени хормони води и до още един негативен ефект – забавянето на метаболизма. Накратко, това са процесите на обмяна на веществата в организма ни и възможността на тялото да гори определено количество калории. При бързите нискокалорични диети „заводът“ ни за изгаряне на калории може да намали производствените си мощности с до една четвърт.

Ако решим, че гладуването и лишаването от определени съставки ни носи успех и продължим с този ритъм, можем да нанесем сериозна щета и на черния си дроб. Когато няма достатъчно вещества, които да разгражда, тялото ни започва да топи запасите си от белтъчини.

Ако сме решили, че имаме нужда от бързо, но и здравословно отслабване, най-добре е да се обърнем към специалисти, които знаят какво да правят и как да го правят. Системата за отслабване на заслужилия треньор и лечител Иван Гарабитов е доказана с годините и вече хиляди хора промениха живота си благодарение на нея. Можете да се свържете с нас, за да изготвим вашия индивидуален план за връщане на отличната ви форма.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694