Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Напитките и отслабването

В ежедневието си рядко се замисляме колко много са факторите, които пряко или косвено могат да повлияят на теглото ни. И нерядко се чудим откъде са се появили излишни килограми.

Когато стане дума за отслабване, най-често говорим за храненето и физическата активност. А пропускаме факта, че течностите, които консумираме, също могат да изиграят своята решаваща роля за телесното ни тегло. Изследвания показват, че най-често около 1/5 от калориите, които поемаме, идват от напитките.

Има ли вредни и полезни за отслабването напитки? Да, категорично, макар за някои от тях да се водят известни спорове. Но нека се спрем по-подробно на различните напитки, за да видим кои да избягваме и към кои да се насочим, ако искаме да се предпазим от появата на излишно тегло.

Газираните напитки

Вероятно почти всеки диетолог, към когото се обърнем, ще ни препоръча да спрем или поне да ограничим до минимум употребата на газирани напитки. Разбира се, става дума най-вече за онези, в които се използват захар или изкуствени подсладители, оцветители и консерванти. Изследвания показват, че дори нискокалоричните газирани напитки също могат да повлияят негативно теглото ни.

По отношение на газираната вода се спори, но като цяло тя най-вероятно няма да се отрази върху теглото ни, защото в нея няма източници на калории, а карбонирането придава усещането за ситост. Или поне няма да навреди, ако се приема в умерени количества и не стане заместител на негазираната вода.

Плодовите сокове

Плодовете имат доказани ползи за организма, най-малкото защото съдържат редица ценни витамини. Но същевременно не бива да забравяме, че имат и захарност. А това може да ни изиграе лоша шега, ако се борим с излишното тегло. Разбира се, чаша плодов сок е добра идея, но нека да бъде прясно изцеден сок от плода.

Изстискан лимон, разтворен в чаша топла вода на гладно е чудесен начин да подобрим обмяната на веществата и да укрепим имунната си система. Ако напитката ни е твърде кисела, можем да подсладим с лъжичка мед, ако сме сигурни, че става дума за чист мед, а не захарен сироп.

Ако сме на диета, но продължаваме да консумираме напитки, които съдържат изкуствени подсладители, ще бъде жалко за усилията, които полагаме да отслабнем.

Зелен чай

Ако има напитка, която наистина може да ни помогне да се преборим с излишното тегло, то това е зеленият чай. Той регулира нивата на кръвната захар и подобрява метаболизма. Съдържа голямо количество витамини и минерали, което го превръща в естествен биостимулатор. Т.е. с помощта на зеления чай можем да подобрим значително имунната си система и да се предпазим от настинки и грип, особено в студените месеци. Зеленият чай е силен антиоксидант и се смята, че подпомага работата на сърдечно-съдовата система.

Смята се, че ако се опитваме да отслабнем, ежедневният прием на зелен чай е силно препоръчителен. Разбира се, едва ли е нужно да напомняме, че не е добра идея да подслаждаме чая си със захар.

Като говорим за полезни напитки, нека припомним за невероятните свойства на натуралния палмово-кленов сироп Мадал бал. Феноменалните качества на Мадал бал не само ще подпомогнат отслабването, но ще бъдат и отличен източник на полезни вещества.

А ако искаме да отслабнем трайно и без да се налага да прилагаме мъчителен глад, най-добре е да се обърнем към специалистите от Център Гарабитов. Тук се прилага иновативната оригинална методика на заслужилия треньор и лечител Иван Гарабитов, която вече години наред доказва своите предимства.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694