Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Водата и нашето здраве

Използваме я постоянно, за да чистим или да перем дрехите си. Пием я, като рядко си даваме сметка за общоизвестния факт, че без нея животът би бил невъзможен.

Водата. Течността, благодарение на която съществуваме и от която се състои над 70 процента от земната повърхност. Всъщност, доказано е, че самият живот на планетата ни е възникнал във водата.

Постоянно ни съветват да поемаме повече вода, за да бъдем здрави и жизнени. Но има ли значение каква вода трябва да пием, в какви количества и кога да става това или просто е важно да пием вода и толкова? Има значение. При това много по-голямо, отколкото можем да си представим.

Защо е важна водата?

Благодарение на научните изследвания днес знаем, че 60 % от теглото на мъжете и 55 на сто от теглото на жените е съставено от вода. Водата участва активно във всички процеси, които протичат в организма ни. Затова липсата на достатъчни количества вода в телата ни може да доведе до повреда в даден орган, а дори и до фатален край. Дехидратацията може да ни докара редица проблеми, затова е важно да следим да не причиняваме това на организма си. Водата участва в обмяната на веществата, в работата на сърцето, в опорно-двигателния апарат, дишането и т.н. От наличието на достатъчни количества вода зависи нашата жизненост и активност. Водата е средството, което превозва хранителните вещества до клетките ни от една страна, а от друга изхвърля ненужното от организма ни. Самото съдържание на безценната течност показва, че тя е източник на кислород за клетките ни. А кислородът е още нещо, без което животът на планетата би станал невъзможен.

Как и кога да пием вода?

Много от хората пият вода когато ожаднеят или когато се сетят. Често водата е част от храненето ни, защото смятаме, че така преглъщаме по-лесно. Но именно тук допускаме много сериозна грешка.

Създателят на Център „Гарабитов” Иван Гарабитов неведнъж е говорил, че е от огромно значение кога е правилно да се пие вода. Според него е добре да се поемат поне по 2 литра вода на ден, но това да не става по време на хранене, нито веднага след като сме приключили със закуската, обеда или вечерята си. Дългогодишният спортен специалист и успешен лечител предупреждава, че в този случай водата от животворна, може да се превърне в отрова за човека. Каква е причината? По време на хранене водата разрежда стомашния сок и по този начин пречи на обмяната на веществата. А това е предпоставка да се разболеем много по-лесно.

Най-добре е водата да се приема 45-50 минути преди или след ядене. Също така не бива да бъде прекалено студена.

Каква вода да пием?

Минерална, изворна, трапезна или чешмяна вода е добре да пием? По този въпрос е изписано твърде много. Център „Гарабитов” препоръчва изворната вода Hamidiye, която е подходяща за ежедневна употреба и за детокс програми.

Създадена в самото начало на ХХ век, за да задоволи нуждите на Истанбул от питейна вода, Hamidiye работи под надзора на община Истанбул. За качествата ѝ говори много и фактът, че това е брандът, използван от турските авиолинии.

 

Водата на истанбулската марка се пълни чрез най-съвременни технологии в асептични и автоматично затварящи се специални сакове. Целта е да няма допир на човешка ръка и по този начин да бъде подложена на замърсяване. Това е и единствената изворна вода, която притежава три международни сертификата за качество.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694