Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Знаете ли че...

Излишните килограми традиционно са тема, която не ни носи особено удоволствие. Стремежът да се отървем от тях датира от векове, затова и до днес много хора /особено дамите/ са склонни да се подлагат на какви ли не диети, някои от които са, меко казано странни.

А ето и някои любопитни факти, свързани с диетите и храненето:

Едва ли има жена, която да не иска да изглежда добре по време на лятната си почивка. Това е така, защото се налага да облече бански. Поради тази причина е изчислено, че средно в света жените гладуват по 35 дни в годината. Разбира се, това едва ли се отнася до всички жени, но стремежът към стройно тяло е валиден за огромното болшинство.

Според проведена във Великобритания анкета, мотивацията за сваляне на излишните килограми при повече от половината от запитаните са или летните отпуски, или предстояща сватба. Но тези, които успяват да поддържат хранителен режим през цялата година са едва по-малко от 1 процент.

Интересно наблюдение са направили американски учени. Според тях, ако сте решили да се подлагате на диета, е по-добре да не говорите за това с никого. Проведено изследване показало, че онези, които споделили за намеренията си, не постигнали големи резултати. Може би са попаднали на свои близки и познати, които са ги демотивирали, кой знае...

И като стана дума за американците, прочутият хот дог е една от храните, които се ядат масово. Все още се спори откъде произлиза това ястие. Според една от версиите, то е измислено през 17 век в Кобург, Германия. Според друга версия, кренвиршът в хлебче води началото си от Виена и по-късно е пренесен в Съединените щати от австро-унгарски емигранти. Така или иначе, за американците хот догът явно е любима храна, защото за година там се изяждат около 20 милиона от него. А през 2015 г. по време на мачовете от висшата лига по бейзбол са консумирани 18 милиона и половина хот дога.

Друга любима храна на американците /а и не само на тях/ са бургерите. Както добре знаем, те едва ли могат да бъдат включени в списъците с полезни ястия. Но са масово употребявани и дори се организират състезания кой ще изяде най-много от тях за определено време.

Обикновено това са чисто мъжки турнири. Но понякога правилата имат и изключения.

Американката Моли Скулър започва да печели състезания по ядене от 2012 г. По онова време тя е на 33. На едно от състезанията Скулър /която е майка на 4 деца/ успява да погълне 363 пилешки крилца за 30 минути. А през 2014 г. разбива рекордите и при яденето на бургери. Това става по време на състезание, организирано във Вашингтон в Деня на независимостта. Моли Скулър изяжда 26 Z-бургера само за 10 минути. Победата ѝ е отразена от медиите по целия свят. Но Моли не спира дотук. През 2018 г. тя печели безапелационно и традиционния турнир Wing Bowl, който се провежда във Филаделфия, Пенсилвания. Шампионката по ядене успява да унищожи 501 пилешки крилца, което е рекорд за цялото съществуване на турнира.

Разбира се, спазването на хранителен режим и правилното хранене са от изключителна важност за здравето и тонуса ни. Днес имате възможност да избегнете мъчителния глад и тъпченето с лекарства за топене на излишните килограми. Заслужилият треньор Иван Гарабитов е създател на уникална българска методика за здравословно отслабване и подмладяване, която дава отлични резултати вече години наред. При това без глад, без химия и без нежелания йо-йо ефект.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694