Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Можем ли да подмладим клетките си?

В човешкото тяло има редица механизми, които не само го предпазват от външните влияния, но и го възстановяват на клетъчно ниво. Само че с напредването на годините регенерацията постепенно намалява и започва процесът на стареенето. А има ли начин да подобрим състоянието на организма си и да „подмладим“ клетките си, за да не бъде възрастта пречка за воденето на пълноценен живот?

За клетките и стареенето

Много пъти е ставало дума, че важен фактор за това клетките ни да не са в добро състояние е натрупването на токсини. Когато токсините са в умерени количества, организмът успява да се пребори с тях. Но когато дозите на замърсяване станат твърде големи, започват проблемите. Клетките ни вече не могат да изпълняват функциите си и дадена система /някой от органите в човешкото тяло/ започва да не работи добре. Така че едно от важните условия да функционира организма ни правилно е да бъде пречистен.

Има още редица фактори, които влияят и водят до процес на стареене. Един от тях е достатъчния прием на вода и правилното приемане на живителната течност. Дехиратацията води до проблеми с кожата, а оттам и при другите органи.

Разбира се, много е важно и храненето. Именно чрез онова, което поглъщаме, можем да запазим тялото си жизнено или да го напълним с вредни съставки, които да го задръстят. Добре е да приемаме храни, които имат противовъзпалително действие, защото така подпомагаме имунната си система. И да не забравяме, че най-добрата трапеза е „шарената“. Т.е. разнообразната и качествена храна.

Колкото и да звучи странно, от голяма важност за физическото ни здраве е емоционалното ни състояние. Много пъти сме чували, че редица болести идват „на нервна почва“. И това е така. Трябва да се има предвид, че позитивните или негативни емоции влияят пряко на сърдечната ни дейност, а оттам на кръвообращението.

Друг фактор, който способства за по-бързото стареене на клетките, е системното безсъние. Освен чувството за умора, недостиването води до свръхактивност на имунната система и тя може да започне да напада не само външните за тялото ни елементи, но и собствените.

Как да си помогнем?

Най-вече следва да обърнем внимание на начина си на живот, на ежедневието си. Ако не се движим достатъчно, а се излежаваме пред телевизора с бира и пуканки в ръка, това със сигурност няма да ни помогне. А ако към движението прибавим и спорт в умерени количества, със сигурност ще подобрим формата си.

Важно е да се опитаме да не ядем каквото ни попадне, а да се храним правилно. Всеки от четирите сезона ни дава възможност да поемаме храна, която да подпомага процесите в организма ни.

Да се наспиваме достатъчно, да приемаме нужното количество вода, при това никога по време на хранене, също са фактори, които могат да ни накарат да се почувстваме по-жизнени.

Да не забравяме и за позитивното мислене. Доказано е научно, че то се отразява и на физическо ниво. Трябва да извадим от себе си негативните мисли, злобата, завистта и други лоши енергии, които ни пречат да живеем своя живот пълноценно.

Заслужилият треньор и автор на уникална българска методика за здравословно отслабване Иван Гарабитов, създава и специална програма, която доказва, че годините не са пречка, когато се отнасяш към организма си по правилния начин. Защото е ясно, че годините не могат да се върнат назад, но е важно да изживеем почтената си възраст не грохнали и немощни, а като активни, енергични и пълноценни хора.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694