Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Водата – извор на здраве

Знаете ли, че тялото ни се състои между 55 и 79% от вода? Тя е една от основните предпоставки за правилното функциониране на нашите органи. Ако науката е доказала, че можем да оцелеем без храна около три седмици, то не успеем ли да си набавим вода – този период се скъсява до едва три дни. Но консумацията на течности не е свързана само с това да ни поддържа живи, а също и с редица други благоприятни ефекти върху тялото ни.

Какви са ползите от консумацията на вода?

Подмладява кожата

Жените днес полагат огромни усилия, за да поддържат своята кожа млада и еластична, но често пренебрегват хидратацията. Водата подобрява притока на кръв в кожата, което допринася за нейната жизненост. Докато дехидратацията състарява епидермиса и води до образуване на бръчки, то редовната консумация на течности повишава еластичността и придава по-здравословен блясък.

Garabitov voda - 3.png

Детоксикира организма

Тялото притежава способността само да премахва натрупаните токсини, благодарение на естествените си функции – потене и уриниране. Но когато консумирате повече течности, този процес се оптимизира и отпадъчните продукти не се задържат в организма.

Освежава и енергизира

Обезводняването е една от най-честите причини за намаляване на концентрацията, физическа отпадналост и дори поява на главоболие. Това обуславя нуждата от вода за правилното функциониране на нашия организъм. Тя доставя кислород до всички органи и клетки в тялото ни, спомагайки изгарянето на мазнини за генериране на енергия и подобряване функцията на мозъка. Истината е, че никакви витамини и илачи няма да ви помогнат срещу умора, ако тя е причинена от дехидратация.

Спомага храносмилането

Водният баланс в тялото ни е пряко свързан с функционирането на стомашно-чревния тракт. Пиенето на повече вода забързва метаболизма и помага на организма ни да разгражда правилно храната. А обезводняването от друга страна може да е причина за появата на констипация.

Регулира температурата

Ако искате да понижите или повишите телесната си температура – пийте вода. Установено е, че тя има много добър терморегулиращ ефект и охлажда чудесно през по-топлите дни.

Изгаря мазнините

Обезводняването е причина за забавеното изхвърляне на отпадъчни вещества и премахване на натрупаните мазнини в организма. Колкото по-малко калории изгаряме и превръщаме в енергия, толкова повече те се отлагат във вид на излишна подкожна мазнина по тялото ни. Хората, които не пият достатъчно вода я задържат в клетките, за да се запаси организмът с вода, а това води до образуване на целулит. Изследванията показват, че ако поддържате тялото си хидратирано ще редуцирате теглото си.

Подобрява здравословното състояние

Водата е особено полезна при грип или остро респираторно заболяване. Тя има способността да сваля температурата, да възстановява загубените течности и да премахва натрупания слузест секрет. Пийте по малко вода на по-кратък интервал от време, за да дадете възможност на организма ви да я усвои и да се хидратирате добре през целия ден. В случай на главоболие или пристъп на мигрена трябва задължително да се погрижите за тялото си като не му позволявате да се обезводни. Дори да не прекрати болката, изследвания показват, че повишения прием на вода намалява интензивността на главоболието.

В заключение ще обобщим, че по препоръки на Световната здравна организация, необходимия дневен прием на вода при умерен климат е 2,9 литра за мъжете и 2,2 литра за жените. При по-високи температури на околната среда, специалистите съветват да поглъщаме между 4 и 5 литра течности на ден. Хидратацията ще помогне на тялото ни да функционира по най-правилния начин и ще ни поддържа млади и енергични. Защото водата е естествен извор на здраве!

Garabitov voda - 2.png

 

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694