Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Андрей Стефанов: На ултрамаратона в Ню Йорк спях по 1,5 часа на денонощие

Novina_90-picture.jpgОказва се, че този невероятен резултат е напълно постижим само след 6-7 месеца подготовка. При това от човек, който до преди половин година е спортувал само за здраве. И не само това: още при дебюта си в ултрамаратона да се класираш на второ място, като оставиш зад себе си 22-ма професионални бегачи е направо спортно чудо! Това постигна през периода от 18 до 28 април в Ню Йорк 23-годишният студент по фармация в Медицинския университет – Пловдив, който е първият маратонец на спортен клуб „Чинмой”, основан от заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов.
Времето в Ню Йорк никак не е подкрепяло маратонците. Температурите били от нула градуса, когато валял леден дъжд – суграшица, до 30 градуса. Андрей забравил да се намаже с защитно масло срещу слънцето и изгорял. И така прегрял, че когато завалял дъжд буквално започнал да пуши – толкова пара се вдигала от него.
През втория ден Андрей „пропуска” доста мили заради болки в краката. Но не само, че ги наваксва, но пробягва 52 километра повече на маратона „Себенадминаване”, организиран от „Шри Чинмой маратон тийм”. Финишира втори след изключително добрия и с много опит украинец Юри Трощеной, който се класира първи . През цялото това време на нечовешко за обикновените хора натоварване Андрей се поддържал като пиел швейцарският палмов сироп „Мадал Бал”, който е като течна храна, пчелен мед, който си носел от България и малко вегетарианска храна. Мажел си краката с масло от 21 билки, специално приготвено от неговия треньор Иван Гарабитов, което изчиства натрупаната мравчена киселина в мускулите. И никакви допълнително витамини!
„Най-голям беше психическият стрес заради недоспиването. Някои от участниците в маратона бяха на ръба на психична криза”, споделя Андрей.
Зад целия този невероятен успех стои заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов. В продължение на три и половина десетилетия той разработва своя собствена уникална методика за подготовка на спортисти. „Човекът притежава неподозирани огромни възможности в себе си”, казва Гарабитов и не може да се примири, че изключителни футболисти, талантливи спортисти престават да бъдат активни още на 28-30 години. И че преди това, за да постигнат върховите си постижения са се готвили по 7-8 години. Докато по неговата методика човек може да постигне своя спортен Еверест още след 6-7 месеца подготовка.
Гарабитов доказа правотата си чрез Андрей Стефанов, когато само след няколкомесечна подготовка младият фармацевт през февруари тази година за десет дни пробяга 600 километра – по 60 км на ден. Без йога подобно постижение не е възможно, пояснява Иван Гарабитов. И припомня, че е ученик на духовния учител Шри Чинмой, който преживе е водел медитация всяка седмица в ООН. Ученик на Шри Чинмой е и ненадминатият лекоатлет на хилядолетието Карл Луис. Методиката за подготовка на спортисти на Гарабитов се основава на медитацията и релаксацията, на специални дихателни и йога упражнения, процедури с апарат за матрично-ритъмна терапия и пиене през цялото време на сиропа „Мадал Бал”.
Сега Андрей е на едноседмично възстановяване при Иван Гарабитов в неговата Духовна и здравна академия „Гарабитов”. След това заминава да довърши специализацията си във Франция. В плановете на двамата е включването им във Федерацията по лека атлетика и участие в маратони на европейски, световни първенства и олимпиади.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694