Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Още странни съвременни диети

Известно е, че наднорменото тегло и затлъстяването са едни от сериозните проблеми пред съвременния човек. А мнозина са готови на какви ли не жертви и дори експерименти, за да получат мечтаната красива фигура, без излишни килограми. Това е и причината да се появяват все повече екстравагантни диети, всяка от които обещава сериозно намаляване на телесната маса. Някои от тези практики постигат известни успехи, а други, освен че са странни, могат да бъдат и истински опасни за здравето.

Ето още някои от по-популярните екстравагантни диети:

Диета с хормон на бременността

Тази диета е известна като HCG от името на хормона, който се произвежда от жените по време на бременност /хорионгонадотропин/. В средата на миналия век британският ендокринолог Албърт Саймънс забелязва, че хормонът може да бъде използван и за отслабване, но ако калориите, които се приемат, бъдат ограничени до минимум и се практикува физическа активност.

Диетата се състои от инжектиране на хормона HCG, прием чрез таблетки или втриване в кожата под формата на крем. Ограничава се храненето, като се приемат не повече от няколкостотин калории дневно. Основната идея е, че хормонът на бременността подобрява метаболизма и по този начин спомага за топенето на мазнините.

Трябва да имаме предвид, че това може да е твърде опасен начин да намалим теглото си, затова диетата е остро критикувана. От една страна приемът на хормона HCG води до главоболие, раздразнителност, умора, възможна поява на тромби, хиперстимулация на яйчниците и др. От друга, недостатъчният брой калории може да се окаже опасен за организма. Ако намалим количеството храна и бъдем физически активни, ще подобрим фигурата си и без да си инжектираме хормони.

Диета Кимкинс

Тази диета се появява през първите няколко години на ХХI век. Същността ѝ е в това да се намали приема на мазнини, въглехидрати и фибри, като броят на калориите да не надвишава 700-800 дневно. Към това се добавя и прием на слабителни средства /лаксативи/. Всъщност, смята се, че това е по-екстремна версия на известната диета на Аткинс. Диетата става популярна за кратко, след като авторитетно американско списание публикува хвалебствена статия.

Но скоро започват да се появяват негативни рецензии и след като със случая се заема частен детектив става ясно, че авторът на диетата Кимър Дрейк, всъщност е жена с тежко затлъстяване на име Хайди Диаз, която не е нито здравен специалист, нито диетолог. Експертите с право смятат диетата за опасна за здравето, заради твърде ограничения прием на нужни за функционирането на организма вещества.

Диета зелева супа

Тази диета е проста за прилагане. В продължение  на седмица се храните единствено със супа от зеле. Най-често няма ограничение колко супа може да се изяде на ден, но не бива да се консумира нищо друго. Специалисти са на мнение, че макар диетата да постига резултат в краткосрочен план, тя може да доведе до появата на нежелания Йо-йо ефект. Освен това драстичното спиране на прием на различни хранителни вещества може да доведе до загуба на тонус и подуване на корема.

Не е необходимо да измъчваме организма си със странни диети, при положение, че съществува доказаната българска система за трайно намаляване на теглото, създадена от Иван Гарабитов. С нейна помощ вече хиляди хора промениха живота си напълно.

 

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694