Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Немската терапия МаРиТе лекува диабетно стъпало и спасява от ампутация

В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация, вследствие на диабетна полиневропатия, или диабетно стъпало.
Може ли да се помогне на човек с обхванат от гангрена крайник, да не се стига до крайната мярка – ампутация? Да, мисията е възможна, доказа още преди 8 години немският изследовател и доктор по медицина д-р Улрих Рандол. Тогава той демонстрира, че проблемът може да се реши и без операция, като помогна на д-р Масаро Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала пръстите на двата крака на японския учен, перспективата била ампутация на пръстите. След няколко процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крайници.
Лечението не е някакво необяснимо чудо, а малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия (МаРиТе). Терапията е създадена в университета „Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол. Тя се основава на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво. Матрично-ритъмната терапия е призната като медицинска техника от ЕС. Наред с ефикасното и приложение при травми и хронични болки на опорно-двигателната система терапията дава изключителни резултати и в борбата с диабета – лекува трудно зарастващи рани, нормализира кръвообращението, възстановява кръвотока, отпушва лимфните пътища, премахва отоците. Данните са въз основа на резултатите, постигнати с МаРиТе в 15 страни от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти.
От 7 години МаРиТе се прилага и в България – в „Център Гарабитов“ в Пловдив и София. Българските специалисти вече помогнаха, както на възрастни, така и на деца, страдащи от диабет да се спасят от диабетно стъпало. „Наблюдава се нормализиране на нивата на кръвната захар, особено бързо при малките пациенти, подобряване на метаболизма и на функциите на жлезите с вътрешна секреция. Към МаРиТе са включени и комплекс от физически и дихателни упражнения, и детоксикация на организма с швейцарския палмов сироп „Мадал Бал”, обясни Соня Гарабитова, една от първите прилагащи терапията в България, лично обучена и сертифицирана от д-р Рандол. Вторичен ефект от лечението е нормализирането на телесното тегло.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694